Cartonajes Vallés  té com a cultura empresarial una política ambiental per integrar la sostenibilitat al desenvolupament del dia a dia. Ens encaminem per assolir l’objectiu de seguir millorant garantint productes respectuosos en el medi ambient comptant, també, amb les infraestructures per aconseguir-ho.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques, al no necessitar combustió durant el seu ús, no genera cap tipus d’emissió de gasos ni substancies tòxiques que puguin contaminar l’aire, com tampoc no genera cap vessament que afecti al subsol o aigües. És una energia neta i renovable, implicant beneficis pel medi ambient.

El projecte de plaques solars ha suposat un sistema solar fotovoltaic per l’autoconsum de 1.200kWn de potència proporcionant una millora en l’eficiència energètica. La gestió de la nova central fotovoltaica ha set possible per l’empresa IMARTEC NERGIA, S.L.

Instal·lant 12 inversors amb potència total de 1.200kW nominals produint un total de 1.749.700kWh anuals.

Els panels es van instal·lar sobre la coberta de la nau per optimitzar espai i rendiment. Aquests panels son models VS+ RENUSOL, homologats per l’entitat TÜV Reihnland, i disposen de sistema de qualitat homologada per disseny i fabricació de estructures segons norma ISO 9001:2000.
Els inversors fotovoltaics disposen de microprocessadors de control i un PLC de comunicació que permet extreure les dades de la instal·lació a temps real i aportant els beneficis medi ambientals. A dia d’avui, per exemple, s’ha estalviat el equivalent a 1.88K d’arbres com també s’ha evitat 1.38K tones de CO2. En tot moment podem ser conscients del impacte ambiental que suposa el nostre dia a dia i prendre mesures.

Projecte i instal·lació per empresa

CARTONAJES VALLES GASSET, S.A. ha recibido una ayuda para su proyecto de autoconsumo “Instal·lació fotovoltaica”, cofinanciada por el Mecanismo Europeo de Recuperación y Resiliencia PRTR-Next Generation EU, coordinada por el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico través de IDAE y gestionada por las autonomías según el Real Decreto 477/2021, con el objetivo de conseguir una economía más limpia y sostenible. Se ha elaborado un proyecto de autoconsumo con fuentes de energía renovable, consistente en una instalación de placas fotovoltaicas en las instalaciones de CARTONAJES VALLES GASSET, S.A. (Lleida). En este proyecto se han instalado 2.234 módulos de 540 Wp con una potencia total de 1.206,36 kWp.